13 Şubat 2016 Cumartesi

Sultan kebabı tarifi

sultan kebabı
Sultan kebabı malzemeleri

  • 4 yufka
  • 1 su bardağı konserve bezelye
  • 2 kabak
  • 2 havuç
  • 500 gram kuşbaşı kuzu eti
  • 1 soğan
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Tuz
  • Karabiber
Beşamel sos için
  • 2 su bardağı süt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 kase kaşar peyniri rendesi
Sultan kebabı yapılışı

Etleri margarinde suyunu salıp çekene dek kavuralım.Suyunu çekmeye başladığında doğranmış soğanı ve etlerin üzerine çıkacak kadar suyu ilave edelim. Doğradığımız havucu tencereye alalım. Beş dakika sonra kabakları ilave edelim. Sebzeler pişmeye yüz tutunca tuz, karabiber, kekik, bezelyeyi ekleyip bir iki taşım kaynatalım. Yufkaları üst üstte serip dörde bölelim. İki üçgen parçayı üst üste koyup, bir kaseye oturtalım. İçine önceden hazırladığımız ve suyunu süzdüğümüz içten bir kepçe alıp koyalım. Yufkanın dışa sarkan uçlarını etlerin üzerine kapatalım. Daha sonra ters çevirerek tepsiye yerleştirelim. Sos için, margarini eritip unu ilave ederek karıştıralım. Un sararmaya başladığında sıcak sütü ekleyelim. Koyulaşana dek sürekli karıştıralım. Ateşten alarak yufkaların üzerine gezdirelim. Kaşar peyniri rendesi serpelim. Fırına atıp kızartalım. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder