13 Ekim 2015 Salı

Tavuk göğsü sarması tarifi


tavuk göğsü sarması

Tavuk göğsü sarması malzemeleri
  • 3-4 adet kemiksiz tavuk göğsü
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 5-6 adet taze fasulye
  • 2 adet sivribiber
  • 1 adet kırmızıbiber
  • 3 çorba kaşığı margarin
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 adet soğan
Tavuk göğsü sarması nasıl yapılır
  • 1 adet kabuğu soyulmuş kuru soğanı, çok ince ve küçük dilimler şeklinde doğrayın. 1 adet kabağı kabuğunu soymadan ince ince dilimleyin. 1 adet sapları kesilmiş ve içi temizlenmiş kırmızıbiberi ince ince dilimleyin. 1 adet kabuğu soyulmuş havucu ince ince doğrayın. 2 adet sivribiberi ince ince dilimleyin. 5-6 adet taze fasulyeyi ince ince dilimleyin. 
  • Yüksek ateşte kızdırılmış bir tavanın içine 2 çorba kaşığı margarin koyun. Ve üzerine soğanları koyarak bir dakika kavurun. Üzerine önceden dilimlediğiniz kabak, fasulye, biber ve havuçları atarak tahta kaşıkla 3-4 dakika kavurun. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiberi ekleyerek kavurmaya devam edin. Bu şekilde 3-4 dakika daha kavrulması için bırakın, arada bir karıştırın. 
  • Kesme tahtasının üzerine 34 adet tavuk göğsünü serin. ve et döveceği ile döverek yassılaştırın. Tavadaki karışımı ocaktan indirin ve tahtanın üzerinde serili olan tavukların içine doldurun. Doldurduğunuz parçayı rulo şeklinde kıvırın ve kürdanla ağzını kapatın. Aynı işlemi diğer parçalara da uygulayın. 
  • Bir tavanın içine 1 çorba kaşığı margarin koyun ve eriyince içine tavuk rulolarını dizin. Bir maşa yardımıyla, 10 dakika boyunca yüksek ateşte çevirerek pişirin. Tavuklar iyice kızarıp nar rengini alınca tavayı ocaktan alın. Tavukları servis tabağına alın. Kürdanlarını çıkarın ve ortadan ikiye bölün. Tabağın kenarını sebzelerle süsleyerek yemeğinizi servise hazır hale getirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder