14 Ekim 2015 Çarşamba

Talaş böreği

Böreğe bayılırım. Şimdi, bir dilim börek yanında çay, balkonda oturmuş yağan yağmuru izlerken hayal ettim kendimi birden. Ama güzel olmaz mı ? Hayal kurmak güzelde gerçekleri unutmamak lazım. Şimdi size bir börek tarifi vereceğim. Talaş böreği tarifinden de anlaşılacağı gibi yufka açmasını bilmeyenlerinde kolaylıkla  yapabileceği bir tariftir.

talaş böreği

Talaş böreği malzemeleri
  • 2 paket milföy hamuru
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 bardak su
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Yarım kg . kuşbaşı et
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaçığı sıvıyağ
  • 1 adet soğan
  • Haşlanmış bezelye
  • Tuz
  • Karabiber
Talaş böreği nasıl yapılır

Bir tencereye yağ koyup, ince ince kıyılmış soğanı kavurun. İçine, yine ince ince doğranmış kuşbaşı eti katın ve kavurmaya devam edin. Salçayı ekleyerek, biraz karıştırdıktan sonra iki bardak su ilave edip, eti yumuşatın. Haşladığınız bezelyeleri de içine atıp, karabiberle tuzu ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Milföy hamurlarını elinizle yağlı bir zeminde hafifçe bastırarak biraz inceltin ve açın. Elde ettiğiniz 8 parça hamurun ortalarına, soğuyan ve süzülen harcınızdan eşit miktarda koyun. Hamuru bohça gibi kapattıktan sonra yağladığınız fırın tepsisine ters çevirerek dizin. Üzerine yumurta sarısı sürerek yarım saat kadar pişirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder