15 Ekim 2015 Perşembe

Lokma tatlısı tarifi


lokma tatlısı

Lokma tatlısı malzemeleri
  • Yarım kg. un
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yaş maya
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı sıvıyağ
Şerbeti için
  • 1 kg. şeker
  • Yarım litre su
  • Yarım limon suyu
Lokma tatlısı nasıl yapılır
  • Bir tencereye yarın kg. şeker, 1 litre su ve yarım limon suyu koyun. Ve orta ateşte 20 dakika kaynatın. Şerbet kaynayınca soğutun. 
  • Derin çukur bir kaba yarım kg. un, yeterince tuz ve 1 tatlı kaşığı şekeri, 1 adet mayayı, 1 adet yumurtayı koyun. 
  • Önce mayayı kabın içinde yedirin. Daha sonra unla karıştırın ve gerektiği kadar suyu azar azar dökerek yoğurun. 10 dakika hamuru dinlendirin. 
  • Tavaya 3 su bardağı sıvıyağ dökün ve kızdırın. Bir çorba kaşığı hamurdan alın ve tavaya atıp lokmalar pembeleşinceye kadar kızartın.
  • Kızaran lokmaları, başka bir kapta hazırlayıp soğuttuğunuz şerbetin içine bırakın. 
  • Şerbetini çeken tatlıları servis tabağına alarak doğrudan servis yapabileceğiniz gibi dilerseniz üzerine fıstık içi koyarak da servis yapabilirsiniz.
  • Üzerine bal döküp de yiyebilirsiniz.
  •  Lokmaları kızarttıktan sonra şerbete atarken hamurlaşmaması için, şerbetin soğuk olmasına özen gösterin. 
  • Dilerseniz malzemenize az miktarda kabartma tozu ekleyebilirsniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder