![]() |
lokma tatlısı |
Lokma tatlısı malzemeleri
- Yarım kg. un
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 adet yaş maya
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı sıvıyağ
Şerbeti için
- 1 kg. şeker
- Yarım litre su
- Yarım limon suyu
- Bir tencereye yarın kg. şeker, 1 litre su ve yarım limon suyu koyun. Ve orta ateşte 20 dakika kaynatın. Şerbet kaynayınca soğutun.
- Derin çukur bir kaba yarım kg. un, yeterince tuz ve 1 tatlı kaşığı şekeri, 1 adet mayayı, 1 adet yumurtayı koyun.
- Önce mayayı kabın içinde yedirin. Daha sonra unla karıştırın ve gerektiği kadar suyu azar azar dökerek yoğurun. 10 dakika hamuru dinlendirin.
- Tavaya 3 su bardağı sıvıyağ dökün ve kızdırın. Bir çorba kaşığı hamurdan alın ve tavaya atıp lokmalar pembeleşinceye kadar kızartın.
- Kızaran lokmaları, başka bir kapta hazırlayıp soğuttuğunuz şerbetin içine bırakın.
- Şerbetini çeken tatlıları servis tabağına alarak doğrudan servis yapabileceğiniz gibi dilerseniz üzerine fıstık içi koyarak da servis yapabilirsiniz.
- Üzerine bal döküp de yiyebilirsiniz.
- Lokmaları kızarttıktan sonra şerbete atarken hamurlaşmaması için, şerbetin soğuk olmasına özen gösterin.
- Dilerseniz malzemenize az miktarda kabartma tozu ekleyebilirsniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder