15 Şubat 2016 Pazartesi

Nohutlu tavuk sote tarifi

nohutlu tavuk sote
Nohutlu tavuk sote malzemeleri

  • 250 gram tavuk ( göğüs kısmı )
  • 1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
  • 2 adet soğan
  • 1 su bardağı akşamdan ıslatılmış nohut
  • 1 adet domates
  • 3 adet sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Bir miktar tuz
  • Bir miktar karabiber
Nohutlu tavuk sote nasıl yapılır

Ön hazırlık olarak soğanları küçük küçük doğrayalım. Bir tencereye margarini veya tereyağını alıp, eritelim. Soğanları sararana dek yağda kavuralım. Kuşbaşı doğradığımız tavuk etini, soğanları pembeleştirdiğimiz tencereye alalım. Tavuk etinin rengi değişip, hafifçe yumuşayana dek, ara sıra karıştırarak kavuralım. Sivri biberlerin çekirdek yataklarını çıkaralım ve 3 parçaya kesip, tencereye alalım. Bu arada domatesi küp küp doğrayalım. Biberler yumuşadığında domatesi ve 1 tatlı kaşığı biber salçasıyla domates salçasını ilave ederek 2 dakika daha kavuralım. Bu malzemelerin üzerine 2 parmak çıkacak kadar su ilave edelim. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp, nohutları ekleyelim. Kısık ateşte etler yumuşayana dek pişirelim. Nohutlu tavuk yemeğini patates püresi ile birlikte servis yapalım. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder