![]() |
sadabat tatlısı |
Sadabat tatlısı malzemeleri
- 1 buçuk su bardağı su
- 2 su bardağı un
- 3 çorba kaşığı margarin
- 3 adet yumurta
- 1 tutam tuz
- 1 tutam şeker
Üzerine
- İri dövülmüş ceviz veya fındık
Şerbeti için
- 2 buçuk su bardağı su
- 2 buçuk su bardağı şeker
- 2 dilim limon
Kızartmak için
- 1 buçuk su bardağı sıvı yağ
Sadabat tatlısı nasıl yapılır
Tencereye 1 buçuk su bardağı suyu ve 3 çorba kaşığı margarini alalım. Margarin eriyene dek suyu kaynatalım. Margarin eridiğinde unu, bir tutam şekeri ve bir tutam tuzu ekleyelim. Hızlı ve ara vermeksizin sürekli karıştırarak, unun hamurlaşmasını sağlayalım. Hamur koyulaştığında tencereyi ateşten alalım. Bir süre ılınması için bekletelim. Hamur ılındıktan sonra üzerine yumurtaları teker teker kırarak, yoğuralım. Yumurtalar hamurla bütünleşip özlü bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edelim. Hamurdan bilye iriliğinde parçalar koparıp avucumuzda yuvarlayalım. Kızgın yağda kızartalım. Kızaran hamurları delikli kepçe ile çıkartalım. Şerbet için şekeri ve suyu kaynatalım. Şerbetin hazır olmasına yakın limon dilimlerini şerbetin içine katalım. Sıcak lokmaları, soğuttuğumuz şerbetin içine atalım. Şerbetini emen tatlıları servis tabağına dizelim. Üzerine dövülmüş ceviz veya fındık serperek, servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder