3 Aralık 2015 Perşembe

Kestaneli pilav nasıl yapılır

kestaneli pilav

Kestaneli pilav malzemeleri

  • 2 su bardağı pirinç
  • Yarık kg. kestane
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 adet havuç
  • 1 çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 çorba kaşığı çam fıstığı
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 buçuk su bardağı su
  • 1 buçuk su bardağı tavuksuyu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • Tuz, karabiber
Kestaneli pilav yapılışı

Pirinci tuzlu sıcak suda 1 saat bekletelim. Kestaneleri de su da yaklaşık yarım saat bekletelim. Suyunu süzdükten sonra bir bıçak yardımıyla üzerini çizip, fırın tepsisine dizelim. Orta ısılı fırında kestanelerin kabukları ayrılana dek bekletelim. Kestanelerin kabuklarını çıkaralım. Tavuk göğsünü haşlayalım. İri parçalara ayıralım. Havuçları kibrit çöpünden biraz daha kalınca uzun şeritler halinde keselim. Önce kestaneleri, sonra havuçları, son olarak tavuk etini bol miktarda ayçiçek yağında ayrı ayrı soteleyelim. Delikli kepçe ile ayrı ayrı kaplara çıkaralım.Dibi yuvarlak bir tencereye kestaneleri teker teker ve yan yana dizelim. Üzerine havuçları düzgün bir şekilde yerleştirelim. Son olarak tavuk etini havuçların üzerine alalım. Pirinci bir kaç su yıkadıktan sonra süzelim. Ayrı bir tencereye margarini ve ayçiçek yağını alalım. Çam fıstıklarını yağda pembeleştirip, pirinci ekleyelim. Pirincler şeffaflaşana dek kavuralım. Tencereyi ateşten alarak kuş üzümünü ekleyelim. Pirinçleri diğer tenceredeki malzemelerin üzerine boşaltalım. Bir kaşık yardımıyla üzerini düzleştirelim. Üzerine 1 buçuk su bardağı su ile tavuk suyunu ekleyelim. Kısık ateşte suyunu çekene dek pişirelim. Ateşten alıp, 15 dakika demlendirelim. Düz servis tabağına ters çevirerek servis yapalım. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder