![]() |
düğmeli kereviz |
Düğmeli kereviz için gerekli malzemeler
- 5 kereviz
- 2 havuç
- 2 soğan
- 1 patates
- 1 limon suyu
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 demet dereotu
- 3-4 kereviz yaprağı
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 1 çay bardağı konserve bezelye
- 3 su bardağı su
- 1 çorba kaşığı un
Düğmeli kereviz tarifi
- Kerevizleri derince soyalım. Ortalarını havucun sıkıca girebileceği şekilde oyalım.
- Havuçların kabuklarını soyarak, kerevizlerin boşluklarına yerleştirelim.
- Kerevizleri içindeki havuçlarla birlikte parmak kalınlığında daireler şeklinde keselim.
- Kararmamaları için bir süre limonlu suda bekletelim.
- Soğanları çok küçük doğrayarak veya rendeleyerek cam tepsiye alalım.
- Patatesi küp küp doğrayalım. Soğanların üzerine yerleştirelim.
- Kereviz dilimlerini üzerine sıralayalım.
- Kerevizlerin kenar boşluklarına havuç ve bezelyeleri serpiştirelim.
- 1 su bardağı suyu, unu, şekeri ve limon suyunu ilave ederek topaksı bir kıvam elde edelim.
- Suyun geri kalanını da ekleyip tepsiye aktaralım.
- Zeytin yağını da tepsiye alarak, tepsinin ağzını alüminyum folyo ile kapatalım.
- Orta ısılı fırında sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
- Fırından alıp, soğuduktan sonra üzerine dere otu ve kereviz yapraklarını kıyarak servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder