2 Aralık 2015 Çarşamba

Düğmeli kereviz

Kereviz pek sevilmeyen sebzeler arasında yer alır. Fakat faydalarını bilseniz eminim  kerevizi evinizden eksik etmezsiniz ve çocuklarınıza kerevizi sevdirmek için müthiş caba harcarsınız. Bu sebzeyi çeşitli şekillerde pişirip çocuklarınıza yedirebilirsiniz. Bizim de bu gün sizler için hazırladığımız değişik bir kereviz tarifimiz var. Adı düğmeli kereviz. Düğmeli kereviz nasıl yapılır ve tadı nasıldır diye merak edenlerin tarifimizi denedikten sonra yorumlarını bizimle paylaşmaları bizi memnun edecektir. 

düğmeli kereviz 

Düğmeli kereviz için gerekli malzemeler
  • 5 kereviz
  • 2 havuç
  • 2 soğan 
  • 1 patates
  • 1 limon suyu
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 demet dereotu
  • 3-4 kereviz yaprağı
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 1 çay bardağı konserve bezelye
  • 3 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı un
Düğmeli kereviz tarifi
  • Kerevizleri derince soyalım. Ortalarını havucun sıkıca girebileceği şekilde oyalım. 
  • Havuçların kabuklarını soyarak, kerevizlerin boşluklarına yerleştirelim. 
  • Kerevizleri içindeki havuçlarla birlikte parmak kalınlığında daireler şeklinde keselim. 
  • Kararmamaları için bir süre limonlu suda bekletelim. 
  • Soğanları çok küçük doğrayarak veya rendeleyerek cam tepsiye alalım. 
  • Patatesi küp küp doğrayalım. Soğanların üzerine yerleştirelim. 
  • Kereviz dilimlerini üzerine sıralayalım. 
  • Kerevizlerin kenar boşluklarına havuç ve bezelyeleri serpiştirelim. 
  • 1 su bardağı suyu, unu, şekeri ve limon suyunu ilave ederek topaksı bir kıvam elde edelim. 
  • Suyun geri kalanını da ekleyip tepsiye aktaralım. 
  • Zeytin yağını da tepsiye alarak, tepsinin ağzını alüminyum folyo ile kapatalım. 
  • Orta ısılı fırında sebzeler yumuşayana kadar pişirelim. 
  • Fırından alıp, soğuduktan sonra üzerine dere otu ve kereviz yapraklarını kıyarak servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder