![]() |
şekerpare |
- 2 yumurta
- 4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket margarin
üzeri için
- 1 yumurta sarısı
- Badem içi veya fındık
Şerbet için
- 3 buçuk su bardağı şeker
- 3 buçuk su bardağı su
- 1/4 limon
Şekerpare tarifi
Ön hazırlık olarak 3 buçuk bardak su ile 3 buçuk bardak şekeri kaynatıp içine limon suyunu ekleyelim. Hazırladığımız bu şerbeti soğumaya bırakalım. Margarini küçük bir kapta eritelim, ılıtalım. Büyükçe bir kaba 2 yumurtayı kıralım. Akları ve sarıları iyice karışana kadar çırpalım. Yumurtalara margarini, elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuralım. Hamurdan ceviz iriliğinde küçük bezeler yapalım. Elimizle hafifçe bastırarak yassıltalım. Fazla derin olmayan bir fırın tepsisini hafifçe yağlayalım. Şekerpareleri dizelim. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısını sürelim. Ortalarına fındık veya badem içlerini yerleştirerek elimizle bastıralım. Şekerpareleri, önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim. Fırından çıkar çıkmaz, şerbeti tepsiye dökelim. Şerbetini iyice emmesi için tepsinin ağzını 5-10 dakika kapatalım. Şerbetini emdiğinden emin olduğumuzda, bir servis tabağına dizelim ve soğuk servis yapalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder