5 Ekim 2015 Pazartesi

Vişneli tirit tarifi


Vişneli tirit

Vişneli tirit malzemeleri
  • 8 dilim bayat ekmek içi
  • 100-150 gram tereyeğı
  • Taze kaymak
  • 1 kg. vişne
  • 4 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
Vişneli tirit yapılışı

İlk olarak vişneleri yıkayıp süzün ve çekirdekllerini çıkarın. Orta boy bir tencereye koyduğunuz vişnelerin üzerine şeker ve suyu katıp orta ısılı ateşe alın.Sık sık karıştırarak kaynatın. Kaynayınca altını kısın ve 20 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Diğer tarafta küp küp şeklinde doğradığınız ekmekleri, geniş bir tavada erittiğiniz yağın içine alın. Sürekli karıştırarak, ekmekleri sararıncaya dek 6-10 dakika kavurup, kızartın. Kızaran ekmeklerin üzerine vişneleri suyuyla beraber aktarın. Kısık ateşte 10 dakika daha pişirin. Ve ocaktan alın. Kaymakla beraber servis edin  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder