5 Aralık 2015 Cumartesi

Teriyaki steak nasıl yapılır

teriyaki steak
Teriyaki steak malzemeleri

  • Yarım kilo bonfile
  • 300 gram mantar
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 adet kabak
  • 2 adet havuç
Sos için
  • 5 çorba kaşığı soya sosu
  • 1 çorba kaşığı hardal
  • 1 diş sarımsak
Teriyaki steak yapılışı

Bonfileleri kömür ızgarasında arkalı önlü pişirelim. Kömür ızgarası yoksa, çok az sıvı yağla teflon tavada kızartalım. Mantarları nemli bir bezle silerek temizledikten sonra dilimleyelim ve kızgın yağda kızartalım. Kabak ve havucu soyup yıkadıktan sonra kibrit çöpü inceliğinde keselim. Su ilave etmeden küçük bir tencerede hafifçe haşlayalım. Sos için, 5 çorba kaşığı soya sosu, 1 çorba kaşığı hardal ve bir diş dövülmüş sarımsağı karıştıralım. Sosa tuz ilave etmeyelim. Çünkü soya sosu yeterince tuzludur. Yemeğimizi servis tabağına alarak hazırladığımız teriyeki sos ile servis yapalım. 
Teriyaki steak tarifi Amerikan mutfağına aittir. Hardal, soya sosu ve ketçap Amerikan mutfağında önemli yer tutar. Değişik tarifler hazırlamayı sevenler için, farklı ülke mutfaklarını denemenin faydası olacağını düşünüyorum. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder