![]() |
tavuklu bohça böreği |
Tavuklu bohça böreği malzemeleri
- 5 yufka
- 1 paket margarin
- 1 buçuk su bardağı süt
- 1 buçuk çorba kaşığı un
- 100 gram haşlanmış tavuk
- 1 fincan beyaz peynir
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 yumurta sarısı
- Süslemek için çörek otu
Tavuklu bohça böreği tarifi
- Bir kaşık margarini bir tavada eritelim. Unu ekleyip karıştıralım.
- Sararınca azar azar sütü ekleyip sürekli karıştıralım. Koyulaşınca ateşten alalım.
- Pişmiş tavuk etini incecik doğrayıp, ezilmiş peynirle birlikte ekleyelim.
- Tuz ve biberi ayarlayıp karıştıralım.
- Kalan margarini de eritelim.
- Yufkaya kaşığın ucu ile margarin ve biraz da ılık su serpiştirelim.
- Yufkanın karşılıklı kenarlarını kat yerlerini de yağlayarak bohça kapatır gibi kapatalım.
- Elde ettiğimiz dikdörtgeni 4 eşit parçaya bölelim.
- Tavuklu harcı her bir karenin ortasına koyalım. Karşılıklı köşeleri kapatalım. Zarf şeklini verelim.
- Ters çevirerek yağlanmış tepsiye dizelim. Yumurta sarılarını sürüp, çörek otu serpelim.
- Orta ısılı fırında, böreklerimizi üzeri kızarana dek pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder