5 Aralık 2015 Cumartesi

Tavuklu bohça böreği

Selam, demli bir çayın yanında nefis bir börek  iyi gitmez mi ? Leziz bir tavuklu bohça böreği tarifi vereceğim bu gün sizlere. Değerli yorumlarınızı bizlerden esirgemeyeceğinizi umut ederek, bu tarifimizi denemenizi özelikle tavsiye ederiz. Kolay gelsin...

tavuklu bohça böreği 

Tavuklu bohça böreği malzemeleri

  • 5 yufka
  • 1 paket margarin
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 buçuk çorba kaşığı un
  • 100 gram haşlanmış tavuk
  • 1 fincan beyaz peynir
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 yumurta sarısı
  • Süslemek için çörek otu
Tavuklu bohça böreği tarifi
  • Bir kaşık margarini bir tavada eritelim. Unu ekleyip karıştıralım. 
  • Sararınca azar azar sütü ekleyip sürekli karıştıralım. Koyulaşınca ateşten alalım. 
  • Pişmiş tavuk etini incecik doğrayıp, ezilmiş peynirle birlikte ekleyelim. 
  • Tuz ve biberi ayarlayıp karıştıralım. 
  • Kalan margarini de eritelim. 
  • Yufkaya kaşığın ucu ile margarin ve biraz da ılık su serpiştirelim. 
  • Yufkanın karşılıklı kenarlarını kat yerlerini de yağlayarak bohça kapatır gibi kapatalım. 
  • Elde ettiğimiz dikdörtgeni 4 eşit parçaya bölelim. 
  • Tavuklu harcı her bir karenin ortasına koyalım. Karşılıklı köşeleri kapatalım. Zarf şeklini verelim.
  • Ters çevirerek yağlanmış tepsiye dizelim. Yumurta sarılarını sürüp, çörek otu serpelim. 
  • Orta ısılı fırında, böreklerimizi üzeri kızarana dek pişirelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder