- 3 lop pişmiş yumurta ( katı pişmiş )
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ ( yumurtalar için )
- Yarım paket krem peyniri 8 100 gram )
- 6 orta boy patates ( haşlanmış )
- 3/4 çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ ( püre için )
- 1 çorba kaşığı limon suyu
- 5-6 kornişon turşu
- 1 orta boy havuç ( haşlanmış )
- 14-15 siyah zeytin
- 8-10 karanfil
- 1 limon kabuğu
- 5-6 defne yaprağı
- 1 demet dereotu
- Tuz
Civcivli salata tarifi
Lop pişmiş yumurtaların alt ve üst kısımlarını hafifçe düz keserek çıkaralım. Yumurtaların sarılarını çıkarıp bir kaba alalım. içine peyniri, tuzu, zeytinyağını ekleyip, ezerek karıştıralım. Yumurta sarısını yumurtaların boşluklarına dolduralım. Yumurtaların üzerilerine yarıdan kesilmiş domateslerin arka kısmını kapak gibi kapatarak yumurtaların mantar şekli almalarını sağlayalım. Domateslerin diğer yarılarının iç kısmını oyarak çıkartalım. Domateslerin kenarlarını zigzaglı bir şekilde keselim. Haşlanmış patatesleri sıcakken rendeleyip içine zeytinyağı, limon suyunu ve tuzu ekleyip, iyice karıştıralım. Patates püresini, domateslerin göbek kısımlarına tepeleme doldurup üzerilerine kornişon turşu dilimlerini yerleştirelim. Kalan patates püresinden yumurta iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak şekiller verelim. Aynı püreden ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak şekiller vererek büyük yuvarlak parçanın uç kısmına yapıştıralım. Küçük yuvarlağın iki tarafına karanfil batırarak civciv şekli verdiğimiz püreye göz yapalım. Limon kabuklarını kanat şeklinde keserek civcivin yan taraflarına sıkıştıralım. Domates kabuklarını üçgen keserek civcivlere gaga yapalım. Servis tabağına dekoratif şekilde mantar şeklindeki yumurtaları, püre dolu domatesle sepetlerini, püreden yapılmış civcivleri, dereotunu, defne yapraklarını, haşlanmış havuç dilimlerini ve zeytinleri yerleştirerek servis yapalım. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder