![]() |
kıymalı tepsi böreği |
- 175 gram margarin
- Yarım bardak süt
- 2 adet yumurta
- 450 gram hazır yufka
Harcı için
- 3 çorba kaşığı margarin
- 4 orta boy soğan
- Yarık kg. kıyma
- Tuz
- Karabiber
- Yarım bağ maydanoz
Kıymalı tepsi böreği hazırlanışı
Önce harcı hazırlayın. Bunun için soğanı ince doğrayın. Maydanozu ince kıyın. Yağı orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca soğanı sık sık karıştırarak, pembeleşmeye başlayıncaya kadar pişirin. Kıymayı ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp, bir kaç dakika kıymayı kavurun. Tuzunu, biberini ilave edip karıştırın. Tekrar kapağı örtüp kıymayı bir iki dakika daha kavurun. Tencereyi ateşten alın. Harç ılınınca, ince kıyılmış maydanozu katıp, karıştırın. Harcı bir kenara kaldırın. 175 gram margarinden 2 çorba kaşığı bir kenara ayırın. Kalan yağı orta ateşte yakmadan eritin. Yağ erir erimez ateşten alın. Ilınınca içine sütü ve iyice çırparak 2 yumurtayı ekleyin. Malzemenin tümünü yeniden çatalla çırpın. Ayırdığınız 2 çorba kaşığı margarin ile tepsinin içini iyice yağlayın. Yufkalardan birini kenarlarından beşer cm. kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine margarin, süt, yumurta karışımını sürün. Kalan yufkaları, yufkaların yarısı bitinceye kadar her defasında üstlerine margarin, süt, yumurta karışımından sürerek, tepsiye dizin. Yufkaların yarısı bittiğinde sonuncunun üzerine harcı yayın. Kalan yufkaları da, yukarıda anlatılan biçimde tepsiye dizin. En üstteki yufkaya da margarin, süt, yumurta karışımından sürdükten sonra böreği 200 derecelik fırına sürün. Fırının orta katında 20, üst katında ise 5 dakika daha pişirdikten sonra tepsiyi fırından alın. Böreği bir kenarda ılınmaya bırakın. Böreği kesip dilimleri bir servis tabağına aldıktan sonra sofraya getirin. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder