6 Ekim 2015 Salı

Susamlı simit

Simit denince aklıma kaşar peyniri ve çay gelir. Bu üçlünün muhteşem bir uyumu var. Sevmeyende yoktur. Biz bu gün sizlere evde yapabileceğiniz küçük susamlı simit tarifi vereceğiz. Bizim simitleri de, fırın simitleri kadar beğeneceğinizi umarak tarifimize geçiyorum.

susamlı simit

Susamlı simit malzemeleri
  • 1 kahve fincanı sirke ( 1/3'ü su )
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket margarin ( oda sıcaklığında )
  • 2 yumurta ( 1 yumurtanın beyazı ayrılacak )
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiği kadar un
  • 1 çay bardağı susam ( üstü için )
Susamlı simit yapılışı

Bir kap içine malzemelerin hepsini koyup karıştırın. Alabildiği kadar un koyarak kulak memesi kıvamında yoğurun. 15 dakika dinlendirin.Ceviz büyüklüğünde parçalara bölüp simit şeklini verin. Önce yumurta akına, sonra susama bulayarak tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış, 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder