![]() |
şark köftesi |
- 2 su bardağı ince bulgur
- 1 buçuk su bardağı sıcak su
- 2 çorba kaşığı kuru nane
- 1 soğan
- 2-3 çorba kaşığı un
- 1 yumurta akı
- 1 su bardağı yoğurt
- 2-3 diş sarımsak
- 30 gram margarin
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- Tuz
Şark köftesi nasıl yapılır
Bulguru geniş bir kaba alıp üzerine sıcak suyu dökün. Kapağını kapatıp bulgur yumuşayıncaya ve suyunu tamamen çekinceye kadar bekletin. Soğanı soyup rendeleyin. Bulgur şişince nane, soğan, un, yumurta akı ve tuz ilave edin. Kıvamını buluncaya kadar ara sıra su serperek iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval köfteler hazırlayın. Bir tencereyi suyla doldurup tuz ilave edin ve kaynatın. Hazırladığınız köfteleri ilave edip, dağılmamasına dikkat ederek haşlayın. Köfteleri kevgirle suyun içinden alıp servis tabağına dizin. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. Margarini küçük bir tavada eritip pul biberi kızdırın. Sarımsaklı yoğurdu köftelerin üzerine yayıp, yağda kızdırılmış pul biberi gezdirerek dökün. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder