26 Kasım 2015 Perşembe

Pırasalı mücver

Pırasa bir çoğumuzun olmazsa aramam dediği sebzeler arasında yer alır. Fakat uzmanlar pırasanın sağlığımıza olan faydaları açısından tüketmemiz gereken bir yiyecek olduğunu belirtiyorlar. Pırasanın faydaları saymakla bitmez, bunlardan bazılarını sayacak olursak;
Vücuda kuvvet verir, kan yapar ve kansızlığa iyi gelir.  Sindirimi kolaylaştırır. Sinirleri kuvvetlendirir.Basur şikayetlerine iyi gelir. Bağırsakları yumuşatarak kabızlığı giderir. Böbrekleri ,bağırsakları ve mideyi çalıştırır. Daha birçok faydası bulunur. Tam  mevsimi olan pırasayı mücver yaparak, pırasa sevmeyen çocuklarımıza da çaktırmadan yedirmiş olursunuz. İşte pırasalı mücver tarifimiz ve gerekli malzemeler.

pırasalı mücver
Pırasalı mücver malzemeleri

  • 1 kg. pırasa
  • 2 adet yumurta
  • 3 - 4 çorba kaşığı un
  • 3 - 4 çorba kaşığı beyaz peynir
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz, karabiber
Kızartmak için
  • Sıvı yağ
Sos için
  • 3 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Tuz, karabiber
Pırasalı mücver yapılışı

Ön hazırlık olarak pırasaları doğrayalım. Bir tencereye aktaralım. Kısık ateşte kendi suyuyla birlikte haşlayalım. Tencereyi ateşten alalım. Pırasalar soğuduktan sonra 2 adet yumurtayı ilave edelim. Unu, beyaz peyniri, ince kıyılmış maydanozu, tuzu ve karabiberi ekleyelim. Bir çatal yardımıyla karıştıralım. Derin bir tavaya sıvı yağı alıp, kızdıralım. Mücver malzemesinden kaşıkla alıp, düzgün bir şekilde yağa dökelim. Yine kaşıkla bastırarak yassıltalım. Arkalı önlü kızartalım. Fazla yağını süzmek için, kağıt mutfak havlusunun üzerine alalım. Sos için tavaya sıvı yağı koyalım. Sürekli karıştırarak, unu ekleyelim. Un pembeleşmeye başladığında salçayı ilave edelim. Son olarak dövülmüş sarımsakları, şekeri, tuzu ve karabiberi ekleyelim. Bir iki taşım kaynadıktan sonra tavayı ateşten alalım. Hazırladığımız sosu mücverin üzerine döküp, servis yapalım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder