26 Kasım 2015 Perşembe

Piliç etli mantar güveci nasıl yapılır

piliç etli mantar güveci

Piliç etli mantar güveci için malzemeler
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • Yarım çorba kaşığı soya sosu
  • Tuz, kırmızıbiber
  • 3 diş sarımsak
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 300 gram mantar
  • 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı kaşar peynir rendesi
Piliç etli mantar güveci tarifi

1 tatlı kaşığı hardalı, 1 çay kaşığı sıvı yağı, 1 çorba kaşığı sirkeyi, 1 çorba kaşığı unu, 1 çorba kaşığı yoğurdu, sosa sosunu, kırmızıbiberi, küçük doğradığımız sarımsakları ve yeterince tuzu derin bir kapta iyice karıştıralım. Küçük parçalar şeklinde kesilmiş tavuk göğsünü hazırladığımız bu sos ile harmanlayalım. Tavuk etini sosun içinde yarım saat bekletelim. Mantarları dörde bölelim. Tavaya 2 çorba kaşığı sıvı yağ alalım. Sosa bulanmış tavuk etlerini ve mantarları tavaya aktaralım. Mantarlar bıraktıkları suyu çekene dek kavuralım. Ateşi kısalım. Etleri ve mantarları yumuşayana dek pişirelim. Etler ve mantarlar tam kıvamında piştiklerinde 3 güveç kabına harcı eşit miktarda bölelim. Üzerlerine kaşar peyniri rendesi serpelim. Güveç kaplarını orta ısılı fırın içindeki ızgara teline yerleştirelim. Kaşar peyniri eriyip hafif renk değiştirene dek pişirelim. Sıcak olarak servis yapalım. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder