20 Ekim 2015 Salı

Boşnak tatlısı nasıl yapılır


boşnak tatlısı

Boşnak tatlısı malzemeleri
  • 3 adet yumurtanın sarısı
  • 1 paket margarin
  • 1 tutam tuz
  • Alabildiğince un
  • 1 paket kabartma tozu
Üzeri için
  • 1 adet yumurtanın sarısı
  • Hindistan cevizi
  • Antep fıstığı
İçi için
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı Hindistan cevizi
Şerbet için
  • 3 su bardağı şeker
  • 2 buçuk su bardağı su
  • Çeyrek limonun suyu
Boşnak tatlısı hazırlanışı

Yumurta sarılarını ve eritip soğuttuğunuz margarini bir kaba alın. 1 tutam tuz ilave edin. Elenmiş unu ve 1 paket kabartma tozunu, azar azar ilave edip, karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığına gelen hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparın. Avuç içinde yuvarlayarak şekil verin. Hamuru çok hafif yassılaştırın. Tarçın, ceviz ve Hindistan cevizi karışımından bir miktar koyun, kenarlarını büzerek kapatın. Ters çevirerek, çok az yağ sürülmüş tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altları ve üstleri pembeleşinceye kadar pişirin. Bu arada şerbet için susyu ve şekeri kaynatın. Ateşten almadan 1 dakika önce  limon suyunu ilave edin. Şerbetin ılınmasını sağlayın. Fırından aldığınız tatlıları da ılıtın ve ılık şerbeti üzerine dökün. Tatlıları servis tabağına alın, Hindistan cevizi ve Antep fıstığı serperek servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder