20 Ekim 2015 Salı

Tavuk şinitzel

Farklı vitaminlere sahip olan tavuğun, beslenme açısından vücudumuza olan faydaları saymakla bitmez. Hazmı kolay, vitamin kaynağı ve her derde deva olan tavuk çocuklar tarafından da beğenilerek tüketilir. Bir çok çeşidi yapılan tavuğun,  çok beğenilen yemeklerinden  biri olan tavuk şinitzel tarifini anlatacağız.

tavuk şinitzel

Tavuk şinitzel malzemeleri
  • 3 adet tavuk göğsü
  • 2 su bardağı sıvıyağ
  • 2 adet yumurta ( tavukları bulamak için )
  • 1/ 4 limonun suyu 
  • 1 bardak un ( bulamak için )
  • 1,5 bardak galeta unu ( bulamak için )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Maydanozlu tereyağı ( servis için )
Tavuk şinitzel yapılışı
  • 4 adet tavuk göğsünü kesme tahtasının üzerine alın ve enlemesine ortadan ikiye bölün. Ancak iki parçayı birbirinden tam koparmayın. Kestiğiniz parçaları ortasından açarak kesme tahtasının üzerine serin. Üzerine 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber serpin. Et döveceği ile tavukları inceltin. Aynı işlemi tavukların arka yüzüne de uygulayın. Dövülen tavukları önce una, sonra yumurtaya, arkasından da galeta ununa arkalı önlü bulayın.
  • Una ve yumurtaya bulanmış tavukları, et döveceği ile yeniden arkalı önlü dövün. 
  • Bir tavanın içine 2 su bardağı sıvıyağ koyarak kızdırın. Tavukları yavaşça içine bırakarak kızartmaya başlayın. Tavukları 1-2 dakika bir arkalı önlü çevirerek yaklaşık 6-7 dakika altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin. 
  • Pişen tavukları önceden havlu kağıdı serdiğiniz bir kabın içine alın ve yağını süzdürün. Bir servis tabağına sotelenmiş sebzeler ve patates püresi koyun. Tavuğu servis tabağına alın ve üzerine dilerseniz bir küp maydanoza bulanmış tereyağı yerleştirerek servise hazır hale getirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder