26 Kasım 2015 Perşembe

Yufkalı tavuk sarması tarifi

yufkalı tavuk sarması
Yufkalı tavuk sarması malzemeleri

  • 4 adet tavuk budu
  • 1 adet yufka
  • 1 çorba kaşığı soya sosu
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
Yufkalı tavuk sarması nasıl yapılır

Öncelikle 1 çorba kaşığı soya sosu, 1 çay kaşığı sirke ve 1 çay kaşığı köriyi küçük bir kabın içinde iyice karıştırın. Kekik ve tuzu da ilave edin. Tavuk butlarını, hazırladığınız bu sosa teker teker batırıp, bulayın. Yarım saat kadar dinlendirin. Yufkayı düz bir zemine yayın. Uzunlamasına 4 eşit parçaya ayırın. Margarin sürüp, iyice yağlayın. Sosa batırdığınız tavukları kesilmiş yufkaların içine koyup, rulo biçiminde sıkıca sarın. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Tavukları tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında üzeri kızarana dek pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder