5 Ocak 2016 Salı

Kaymaklı beyaz çevirme tatlısı nasıl yapılır

Kaymaklı beyaz çevirme tatlısı malzemeleri

  • 1 kg. toz şeker
    kaymaklı beyaz çevirme tatlısı
  • 1 su bardağı su
  • Yarım limonun suyu
  • 2 çay kaşığı vanilya
  • 1 lüle kaymak ( 200 gram )
Kaymaklı beyaz çevirme tatlısı tarifi
  • Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın.
  • Bir tabağın ucuna bir damla akıttığınız da damla dağılmıyorsa kıvamını bulmuş demektir. 
  • Limon suyunu ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alıp, soğumaya bırakın. 
  • Uzun saplı tahta bir kaşıkla şurubu hep aynı yöne doğru, yaklaşık 15 dakika karıştırın. ( Bir süre sonra şurup saydamlığını kaybeder, süt renginde koyu bir kremaya dönüşür ve katılaşıp bembeyaz olur. Tatlı kıvamını bulmuştur. ) 
  • Tatlıya kaymak ve vanilyayı ekleyip yedirinceye kadar iyice karıştırın. 
  • Cam servis kaselerine paylaştırıp buzdolabında muhafaza edin. 
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder