- 1 kg. toz şeker
kaymaklı beyaz çevirme tatlısı - 1 su bardağı su
- Yarım limonun suyu
- 2 çay kaşığı vanilya
- 1 lüle kaymak ( 200 gram )
Kaymaklı beyaz çevirme tatlısı tarifi
- Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın.
- Bir tabağın ucuna bir damla akıttığınız da damla dağılmıyorsa kıvamını bulmuş demektir.
- Limon suyunu ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
- Uzun saplı tahta bir kaşıkla şurubu hep aynı yöne doğru, yaklaşık 15 dakika karıştırın. ( Bir süre sonra şurup saydamlığını kaybeder, süt renginde koyu bir kremaya dönüşür ve katılaşıp bembeyaz olur. Tatlı kıvamını bulmuştur. )
- Tatlıya kaymak ve vanilyayı ekleyip yedirinceye kadar iyice karıştırın.
- Cam servis kaselerine paylaştırıp buzdolabında muhafaza edin.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder