14 Ocak 2016 Perşembe

Meyveli çörek nasıl yapılır

meyveli çörek

Meyveli çörek malzemeleri
  • 250 gram un
  • Tuz
  • Yarım tatlı kaşığı tarçın
  • 30 gram margarin
  • 15 gram maya
  • 30 gram toz şeker
  • Yarım bardak ılık süt
  • 1 yumurta
  • 100 gram kuru üzüm
Meyveli çörek yapılışı

Unu ve tuzu büyük ve ılık bir kabın içine birlikte eleyin. Tarçını ilave edip, karıştırın. Margarini katıp parmak uçlarınızla karıştırarak una yedirin. Un ve yağ birbiriyle iyice karışınca, karışımı havuz biçiminde açın. Havuzun ortasına maya ve şekeri koyun. Bir kaç çorba kaşığı ılık süt ilave edin. Yumurtayı kalan sütün içine kırın. Çatalla iyice karıştırın. Yumurtalı sütü, havuzun ortasındaki malzemeye katın. Unu azar azar mayalı süte katarak yedirin. Hamuru tuttuktan sonra, kabın kenarından kolayca ayrılıncaya kadar yoğurun. Üzerini temiz bir bezle örtüp, ılık bir yerde, bir misli kabarıncaya kadar dinlendirin. Hamur bir misli kabarınca üzümleri ilave edip, hamurun içinde iyice karışana kadar yeniden yoğurun. Bir kalıbı hafifçe yağlayın. Üzümlü hamuru kalıba yerleştirin. Isınmakta olan fırının yanında bir misli kabarıncaya kadar yeniden dinlendirin. Kalıbı 230 derecelik fırına sürün. Çöreği yaklaşık 15-20 dakika, içine batırılan bir şiş temiz çıkıncaya kadar pişirin. Çörek pişince kalıbı fırından alın. Çörek ılınınca dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder