14 Ocak 2016 Perşembe

Meyhane pilavı tarifi

meyhane pilavı

Meyhane pilavı için gerekli malzemeler
  • 400 gram bulgur
  • 150 gram margarin
  • 400 gram kuzu kuşbaşı
  • 150 gram soğan
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 200 gram domates
  • 50 gram sivri biber
  • 1- 2/3 bardak et suyu
Meyhane pilavı hazırlanışı
  • Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. 
  • Domatesi, kabuğunu soyup çekirdeklerini ayıkladıktan sonra iri zar biçiminde doğrayın. 
  • Biberin sap ve çekirdekli kısımlarını kesip atın. Yıkayıp kuruladıktan sonra, halka biçiminde doğrayın. 
  • Yağın yarısını küçük bir tencerede, orta ateşte eritin. 
  • Yağ kızınca küçük kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini koyun.
  • Kevgirle sık sık karıştırarak birkaç dakika pişirin. 
  • Soğanı ilave edin. Yine sık sık karıştırarak 5-6 dakika daha pişirin.
  • Tuzu, kırmızı biberi ve domatesleri ilave edin. Ara sıra karıştırarak birkaç dakika daha pişirin. 
  • Üzerini örtecek kadar su ilave edin.
  • Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün.
  • Etleri, 20 dakika ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
  • Tencereyi ateşten alın.
  • Et suyunu bir taşım kaynatın. Bir kenarda sıcak olarak bekletin.
  • Yağın kalan yarısını orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin.
  • Yağ kızmaya başlayınca biberi katıp, karıştırarak birkaç dakika pişirin.
  • Bulguru ilave edin. Sık sık karıştırarak 4-5 dakika kavurun.
  • Domates soslu etleri, sosuyla birlikte, bulgura ilave edin. 
  • Sıcak et suyunu verip, 2-3 dakika kaynamaya bırakın.
  • Kevgirle birkaç kere karıştırın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün.
  • Ateşi iyice kısın. Bulguru, 10 dakika, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin.
  • Ocağı kapatın.Tencerenin kapağını açıp, meyhane pilavının üzerine temiz bir bez örtün.
  • Kapağı tekrar kapatın.Pilavı bu şekilde ocak üzerinde 10 dakika demlendirin.
Meyhane pilavı servise hazırdır. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder