![]() |
meyhane pilavı |
Meyhane pilavı için gerekli malzemeler
- 400 gram bulgur
- 150 gram margarin
- 400 gram kuzu kuşbaşı
- 150 gram soğan
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Yarım tatlı kaşığı kırmızı biber
- 200 gram domates
- 50 gram sivri biber
- 1- 2/3 bardak et suyu
Meyhane pilavı hazırlanışı
- Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın.
- Domatesi, kabuğunu soyup çekirdeklerini ayıkladıktan sonra iri zar biçiminde doğrayın.
- Biberin sap ve çekirdekli kısımlarını kesip atın. Yıkayıp kuruladıktan sonra, halka biçiminde doğrayın.
- Yağın yarısını küçük bir tencerede, orta ateşte eritin.
- Yağ kızınca küçük kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini koyun.
- Kevgirle sık sık karıştırarak birkaç dakika pişirin.
- Soğanı ilave edin. Yine sık sık karıştırarak 5-6 dakika daha pişirin.
- Tuzu, kırmızı biberi ve domatesleri ilave edin. Ara sıra karıştırarak birkaç dakika daha pişirin.
- Üzerini örtecek kadar su ilave edin.
- Ateşi kısın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün.
- Etleri, 20 dakika ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Tencereyi ateşten alın.
- Et suyunu bir taşım kaynatın. Bir kenarda sıcak olarak bekletin.
- Yağın kalan yarısını orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin.
- Yağ kızmaya başlayınca biberi katıp, karıştırarak birkaç dakika pişirin.
- Bulguru ilave edin. Sık sık karıştırarak 4-5 dakika kavurun.
- Domates soslu etleri, sosuyla birlikte, bulgura ilave edin.
- Sıcak et suyunu verip, 2-3 dakika kaynamaya bırakın.
- Kevgirle birkaç kere karıştırın. Tencerenin kapağını sıkıca örtün.
- Ateşi iyice kısın. Bulguru, 10 dakika, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin.
- Ocağı kapatın.Tencerenin kapağını açıp, meyhane pilavının üzerine temiz bir bez örtün.
- Kapağı tekrar kapatın.Pilavı bu şekilde ocak üzerinde 10 dakika demlendirin.
Meyhane pilavı servise hazırdır. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder