13 Ekim 2015 Salı

Krem peynirli armut tatlısı nasıl yapılır

Hafif ve lezzetli tatlı severler için harika bir tatlı tarifi hazırladık. Tatlının adı krem peynirli armut tatlısı. Peynirin ve armudun birleşiminden nasıl bir tatlı meydana geldiğini merak edenlerin mutlaka denemesini tavsiye ederiz. Hemen krem peynirli armut tatlısı tarifini anlatmaya geçmek istiyorum. Deneyip yorumlarınızı bizimle paylaşırsanız seviniriz. Afiyet olsun.

krem peynirli armut tatlısı
Krem peynirli armut tatlısı malzemeleri
  • 2 adet armut
  • Yarım su bardağı üzüm suyu
  • 175 gram az yağlı krem peynir
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 çorba kaşığı bal
Süslemek için
  • 4 adet çilek
  • Nane yaprağı
Krem peynirli armut tatlısı  yapılışı

Armutların saplarını kestikten sonra kabuklarını ince bir şekilde soyun. Sonra üzüm suyu ile birlikte yumuşayana dek haşlayın. Üzüm suyunu ve armutları soğumaya bırakın. Krem peyniri, balı ve limon suyunu blendırdan geçirin. Armutları ikiye keserek, çekirdeklerini çıkarın. Sonra ince dilimler halinde kesin. Dilimleri tabağa yelpaze şeklinde dizin. Krem peynirli karışımı krema sıkacağına doldurun. Yelpazenin iç kısmına burgu şeklinde krem peynirli karışımdan sıkın. Yelpazenin dışına üzüm suyundan dökün. Dilimlenmiş çilek ve nane yaprakları ile süsledikten sonra servis yapın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder