13 Ekim 2015 Salı

Bahçıvan sandalı

Bahçıvan sandalı, patlıcanın bir çok sebzeyle buluştuğu nefis bir yemek tarifi. Bir çok sebze derken gözünüzü korkutmayalım. Her evde bulunan sebzeler bunlar. Bir iki tane kalmış sebzelerin de değerlendirildiği fakat tadına doyulmayan bir lezzet. İsterseniz  hemen bahçıvan sandalı tarifini ve malzeme listesini verelim. Sizleri de daha fazla merakta bırakmayalım.

bahçıvan sandalı
Bahçıvan sandalı malzemeleri

  • 1 kg. patlıcan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 kase bezelye
  • 200 gram sotelik doğranmış tavuk eti
  • Yarım demet dereotu ve maydanoz
  • Tuz, kekik, pulbiber, karabiber
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt veya 100 gram kaşar peyniri rendesi
  • Kızartmak için ayçiçek yağı
  • 2 çorba kaşığı margarin
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
Bahçıvan sandalı nasıl yapılır

Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suda 20 dakika bekletin. Bol suyla yıkayın. Ayçiçek yağında önlü arkalı kızartın. Bir tencerede 2 çorba kaşığı margarini eritin. Tavuk etlerini, kızdırdığınız yağın içine atın. Renkleri dönene kadar soteleyin. Küp küp doğranmış havuç, kabak, patates, ufak doğranmış sivri biber ve bezelyeyi ekleyin. Ateşte 5 dakika soteleyin. Tencerenin kapağını kapatıp, hiç su koymadan sebzeleri 10 dakika daha pişirin. İçine maydanoz, dereotu, tuz, karabiber, kekik ve pulbiber koyup harmanlayın. Patlıcanları tepsiye alıp, ortalarını açın ve hazırladığınız içle doldurun. 1 kaşık salçayı 1 bardak suyla ezin. Patlıcanların olduğu tepsiye dökün. Üzerine alüminyum folyo kapatın. 200 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Arzuya göre sarımsaklı yoğurt veya kaşar peyniri rendesi ile servis yapın. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder