13 Ekim 2015 Salı

Et tiridi


et tiridi
Et tiridi malzemeleri
  • 1 kg. kemikli kuzu eti ( veya koyun eti )
  • 4 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 3 adet tandır ekmeği veya pide
  • 2-4 diş sarımsak
  • 2-3 çay kaşığı sumak veya kırmızı pul biber
  • 2 çay kaşığı tuz
  • İsterseniz 50 gr. tereyağı
Et tiridi yapılışı

Etleri tencereye koyup üzerine 4-5 parmak örtecek kadar su ilave edin. Kaynayan suyun üzerindeki köpükleri ara ara alın. Tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte etler iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Etler piştikten sonra sudan çıkararak kemiklerinden ayırın ve ince ince didikleyin. Soğanları ince yarım ay şeklinde doğrayıp, tuzla ovun. Maydanozları ayıklayıp yıkadıktan sonra ince ince kıyın. Ekmekleri küçük parçalar halinde doğrayarak servis tabağına yayın. Üzerine soğanları yerleştirip, sonrada etleri yayın. Daha önceden süzdürdüğünüz sıcak et suyunu ekmekler iyice ıslanacak şekilde üzerine gezdirin. Kıyılmış maydanoz, dövülmüş sarımsak serperek servis yapın. 
Bazı yörelerde ayrıca tereyağı eritilip, kızdırılır. Sonrada tiritin üzerine gezdirilir. İsterseniz sarımsaklı yoğurtta gezdirebilirsiniz. Bizim verdiğimiz et tirit tarifi Konya yöresine ait. Siz dilediğiniz gibi yapabilirsiniz. Et tirit her şekliyle nefis bir yemek. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder