![]() |
çiçek tatlısı |
Çiçek tatlısı malzemeleri
- 1 adet yumurta
- 1 yumurta kabuğunun alabildiği kadar erimiş margarin
- 1 yumurta kabuğunun alabildiği kadar yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
Şerbet için
- 2.5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1/4 limon
Kızartmak için
- Ayçiçek yağı
Çiçek tatlısı tarifi
Yumurtayı, erimiş margarini ve yoğurdu bir kapta karıştıralım. İçine alabildiği kadar un koyup, kabartma tozunu ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğuralım. Hamuru 20 dakika dinlendirelim. Bu arada şekeri, suyu ve limon dilimlerini 10 dakika kaynatalım. Şerbeti iyice soğutalım. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler kopartalım. Bezeleri unlu bir zeminde 2 mm. kalınlığında açalım. Su bardağı, çay bardağı ve tuzluk kapağı ile yuvarlaklar keselim. 2 ayrı boyda elde ettiğimiz yuvarlakların her birinin 4 tarafından bıçakla yarım santim boyunda kesikler yapalım. Büyük parça altta kalacak şekilde 3 parçayı üst üstte dizelim. Kaymaması için ortalarını hafifçe ıslatalım. Tam ortasını parmağımızla bastıralım. Kızdırılmış ayçiçek yağında her tarafını kızartalım. Delikli kepçe ile çıkartalım. Buz gibi şerbete atalım. Kızaran hamurları yağdan alır almaz şerbete atmalısınız. Yoksa şerbeti yeterince çekmez. Şerbetini çekince servis yapalım. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder