![]() |
fatih sarması |
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 çorba kaşığı margarin
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı vanilya
- 2 çorba kaşığı bal
- 2 çorba kaşığı Antep fıstığı
Şerbet için
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
Fatih sarması nasıl yapılır
Bir kaba 4 yumurta, 1 çorba kaşığı margarin, 1,5 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı unu alın. 1 paket kabartma tozu ve 1 çay kaşığı vanilyayı ekleyin. Malzemeleri mikserle 20 dakika çırpın. Fırın tepsisini yağlayıp, unlayın. Karışımı tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alın. Ilındığında üzerine 2 çorba kaşığı bal sürün. 2 çorba kaşığı fıstığı serpin. Pandispanyayı rulo biçiminde sarın. 2 su bardağı suyun içinde 2 su bardağı şekeri eritin.Tatlının üzerine gezdirin. ( Şerbeti pişirmeden tatlının üzerine dökmeniz gerekiyor.) Dilimleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder