12 Ekim 2015 Pazartesi

Fatih sarması

Merhaba; Fatih sarması yapılışı çok kolay olan bir tatlı çeşididir. Evinizde her zaman bulunabilen malzemelerle çok kısa sürede hazırlayabilirsiniz. Lezzeti de göz ardı edilemeyecek kadar nefis olan fatih sarması tatlısının tarifine geçmeden önce malzemelerini verelim. Deneyip, sevdikleriyle birlikte bu lezzeti tadacak herkese afiyet bal şeker olsun.

fatih sarması
Fatih sarması malzemeleri
  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 2 çorba kaşığı bal
  • 2 çorba kaşığı Antep fıstığı
Şerbet için
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
Fatih sarması nasıl yapılır

Bir kaba 4 yumurta, 1 çorba kaşığı margarin, 1,5 su bardağı toz şeker ve 2 su bardağı unu alın. 1 paket kabartma tozu ve 1 çay kaşığı vanilyayı ekleyin. Malzemeleri mikserle 20 dakika çırpın. Fırın tepsisini yağlayıp, unlayın. Karışımı tepsiye dökün. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 45 dakika pişirin. Tepsiyi fırından alın. Ilındığında üzerine 2 çorba kaşığı bal sürün. 2 çorba kaşığı fıstığı serpin. Pandispanyayı rulo biçiminde sarın. 2 su bardağı suyun içinde 2 su bardağı şekeri eritin.Tatlının üzerine gezdirin. ( Şerbeti pişirmeden tatlının üzerine dökmeniz gerekiyor.) Dilimleyerek servis yapın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder