![]() |
valide sultan böreği |
Valide sultan böreği malzemeleri
- 5 adet yufka
- 500 gram soğan
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı soda
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 su bardağı ceviz
- 1 çorba kaşığı margarin
- 1 su bardağı ayçiçek yağı
- 2 adet yumurta
- Tuz, karabiber, çörekotu
Valide sultan böreği nasıl yapılır
Soğanları halka halka doğrayın. Tavada 2 çorba kaşığı su ile pişirin. Suyunu çekince 1 çorba kaşığı margarin koyup, kavurun. Ateşten alın. İçine 1 su bardağı ceviz, 1 çay kaşığı kabartma tozu, tuz, karabiber koyup, karıştırın. Diğer bir kasede süt, soda, 1 çay kaşığı kabartma tozu, yumurta ve ayçiçek yağını karıştırın. Yağlanmış tepsiye yufkayı yayın. Üzerine sütlü karışımdan gezdirin. 2 yufkayı yaydıktan sonra araya soğanlı harç koyup, üstünü yufka ile örtün. Sütlü karışımdan gezdirin. Yufkalar bitene kadar bu işlemi yapın.Üzerine çörekotu serpip, 200 derecelik fırında pişirin. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder