11 Şubat 2016 Perşembe

Puf böreği tarifi

puf böreği
Puf böreği için gerekli malzemeler
  • 250 gram un
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı su
İçi için
  • 100 gram beyaz peynir
  • Maydanoz
  • Kızartmak için sıvı yağ
Puf böreği nasıl yapılır
  • Unun ortasını açalım, içine yoğurt, yumurta ve ayçiçek yağı koyalım.
  • Kabartma tozu ve suyu ekleyip hamur yapalım. 
  • Üzerine bez örterek 15 dakika dinlendirelim. 
  • İçi için peyniri elle ufalayalım. 
  • Maydanozları küçük doğrayıp karıştıralım.
  • Dinlenen hamuru 6 eşit parçaya bölelim.
  • Bu parçaları tabak büyüklüğünde açalım.
  • Aralarını yağlayarak, üçer üçer üst üste koyalım. 
  • Daha sonra 3 tane üst üste koyduğumuz parçalardan birini alalım.
  • Oklava ile açabildiğimiz kadar ince açalım.
  • Yufkanın yarısına hazırladığımız peyniri koyalım. 
  • Kalan yarısıyla üzerini kapatalım.
  • Kenarlarını elimizle bastıralım.
  • Bıçak veya kenarı sivri bir kabak yardımıyla kare parçalara ayıralım.
  • Diğer üçlü parçayı da aynı şekilde hazırlayalım.
  • Bol yağda iki tarafı pembeleşinceye kadar kızartalım. 
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder