![]() |
puf böreği |
- 250 gram un
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 su bardağı su
İçi için
- 100 gram beyaz peynir
- Maydanoz
- Kızartmak için sıvı yağ
Puf böreği nasıl yapılır
- Unun ortasını açalım, içine yoğurt, yumurta ve ayçiçek yağı koyalım.
- Kabartma tozu ve suyu ekleyip hamur yapalım.
- Üzerine bez örterek 15 dakika dinlendirelim.
- İçi için peyniri elle ufalayalım.
- Maydanozları küçük doğrayıp karıştıralım.
- Dinlenen hamuru 6 eşit parçaya bölelim.
- Bu parçaları tabak büyüklüğünde açalım.
- Aralarını yağlayarak, üçer üçer üst üste koyalım.
- Daha sonra 3 tane üst üste koyduğumuz parçalardan birini alalım.
- Oklava ile açabildiğimiz kadar ince açalım.
- Yufkanın yarısına hazırladığımız peyniri koyalım.
- Kalan yarısıyla üzerini kapatalım.
- Kenarlarını elimizle bastıralım.
- Bıçak veya kenarı sivri bir kabak yardımıyla kare parçalara ayıralım.
- Diğer üçlü parçayı da aynı şekilde hazırlayalım.
- Bol yağda iki tarafı pembeleşinceye kadar kızartalım.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder