11 Şubat 2016 Perşembe

Kıymalı ay çöreği

Merhaba değerli blog takipçilerim, uzun zaman oldu sizlere paylaşımda bulunamadım. Eğer bir aksilik çıkmazsa yine her gün, önceden  olduğu gibi paylaşımlarımız devam edecek. Yorum yaparak fikirlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. Bu gün de çok kolay ve az malzemeyle harikalar yaratabileceğiniz bir tarif paylaşmak istedim. Kıymalı ay çöreği tarifini bilenler ve yapanlar vardır eminim. Bir de bizim verdiğimiz tarifi denemenizi öneririm. Beğeneceğinize inanıyorum ve yorumlarınızı bekliyorum. Kolay gelsin...

kıymalı ay çöreği

Kıymalı ay çöreği malzemeleri
  • 100 gram kıyma
  • 4-5 tane mantar
  • 1 demet maydanoz
  • 1 fincan ayçiçek yağı
  • 1 ufak soğan
  • 2 paket milföy hamuru
  • Tuz
  • Karabiber
Kıymalı ay çöreği yapılışı

Temizleyip kuruladığımız mantarları küp şeklinde doğrayalım. Tavaya ayçiçek yağını koyup, mantarları hafifçe yumuşayıncaya kadar kavuralım. Ardından, incecik çenttiğimiz soğanı tavaya alalım. İki dakika daha kıymayı soğan ve mantarla beraber kavurmaya devam edelim. İncecik kıyılmış maydanozu, tuz ve karabiberi de ekleyerek iyice harmanlayalım. Milföy hamurları çözüldüğünde her birini üçgen şeklinde ikiye bölelim. Her üçgen parçanın geniş kenarına hazırladığımız içten koyalım. Rulo yaparak saralım. Rulonun iki kenarını hafifçe yuvarlayıp, içe doğru kıvırıp ay şekli verelim. Yağlanmış fırın tepsisine, hazırladığımız çörekleri dizelim. Üzerilerine biraz yağ ile çırptığımız yumurta sarısını sürelim. Çörek otu serpip önceden ısıttığımız 200 derece fırında 15 dakika pişirelim. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder