29 Ocak 2016 Cuma

Ispanaklı börek nasıl yapılır


ıspanaklı börek

Ispanaklı börek malzemeleri
  • 5 yufka
  • 1 kg. ıspanak veya dondurulmuş ıspanak
  • 250 gram kıyma
  • 1 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çorba kaşığı margarin
  • 1 orta boy soğan
  • 1 yumurta
  • 1 dolu çorba kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
Ispanaklı börek tarifi

Soğanları robotta çekelim. Tavaya margarini alıp, soğanları pembeleştirelim. Kıyma, tuz, ve karabiberi ekleyelim. Bol suda yıkayıp doğradığımız ıspanağın hepsini ilave edip, kısık ateşte 15 dakika kadar öldürelim. Ispanağın tam pişmemesine, sadece yeşilliğini biraz kaybetmesine dikkat edelim. Hazırladığımız içi beş parçaya bölüp, her yaydığımız yufkaya eşit oranda serpiştirelim. Daha sonra kaşıkla ayçiçek yağı gezdirelim. Kıvırarak rulo haline getirdiğimiz yufkayı içe doğru bükerek gül şeklini verip, tepsinin ortasına yerleştirelim. Daha sonra hazırladığımız ruloları hiç ara vermeden bir öncekinin sonuna ekleyerek 5 yufkayı tamamlayalım. Kalan ayçiçek yağı , yoğurt ve yumurtadan oluşan karışımı sürüp, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder