![]() |
çikolatalı ve yoğurtlu kek |
- 1 + 1/3 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1/4 su bardağı kakao
- 125 gram margarin
- 1 + 1/4 su bardağı toz şeker
- 2 adet çırpılmış yumurta
- Yarım su bardağı yoğurt
- Yarım su bardağı su
- 1 su bardağı çırpılmış krema
Üzerine
- 175 gram ince kıyılmış çikolata
- 1/4 su bardağı krema
- 60 gram eritilmiş sütsüz çikolata
Çikolatalı ve yoğurtlu kek nasıl yapılır
- Ön hazırlık olarak fırını 180 derecede ısıtalım.
- Derin bir kek kalıbını eritilmiş margarin veya sıvı yağ ile yağlayalım. Kenarlarına ve altlarına yağlı kağıt serelim.
- Unu, kabartma tozunu ve kakaoyu eleyerek yağlı kağıt tabakasının üzerine alalım.
- Mikser yardımıyla margarin ve şekeri büyük bir kapta krema kıvamına gelene dek çırpalım.
- Yumurtaları teker teker, her defasında karıştırarak ilave edelim.
- Yoğurt ve suyu küçük bir kapta karıştıralım.
- Metal bir kaşıkla un ve kakaoyu yoğurtlu karışıma azar azar ilave edelim.
- Bütünleşip yumuşak bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edelim.
![]() |
çikolatalı ve yoğurtlu kek |
- Karışımı hazırladığımız kalıba dökelim.
- Üzerini düzelterek 45 dakika kadar pişirelim.
- Bir bıçak batırarak içinin pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra fırından çıkaralım.
- Keki 10 dakika kadar kalıbında beklettikten sonra soğutmak için kalıbından çıkarıp, bir fırın ızgarasının üzerine koyalım.
- Beyaz çikolata ve kremayı küçük ısıya dayanıklı bir kapta karıştıralım.
- Kabı sıcak su dolu başka bir kabın içine oturtalım.
- Çikolata eriyip karışım yumuşak bir kıvam alana dek karıştırarak soğutalım.
- Son olarak keki enlemesine ikiye bölelim.
- Bir yarısına çırpılmış kremayı sürelim. Öbür yarısını üzerine kapatalım.
- Beyaz çikolata karışımını kekin üzerine sürelim.
- Sütsüz çikolatayı küçük bir pipetin içine, içindeki havayı hafifçe çekerek dolduralım.
- Kekin üzerine çemberler çizelim. Bir şiş yardımıyla kekin kenarlarından başlayıp, ortada biten çizgiler çizelim.
- Şişi devamlı temizleyerek işlemi tekrarlayalım.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder