![]() |
zeytinyağlı pırasa |
Zeytinyağlı pırasa malzemeleri
- 1 kg. pırasa
- 1 soğan
- 2 havuç
- 1 çorba kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kahve fincanı pirinç
- Yarım su bardağı zeytinyağı
Zeytinyağlı pırasa hazırlanışı
- İnce ince doğranmış veya rendelenmiş kuru soğanı bir tencereye alalım.
- 1 kaşık zeytinyağında rengi dönünceye kadar sürekli karıştırarak hafifçe pembeleştirelim.
- Soyup yıkadığımız havucu ince halkalar halinde doğrayarak soğana ekleyelim.
- Biraz çevirip kavurduktan sonra içine pırasayı da ilave edelim.
- Pırasa hafif ölür gibi olduğunda şekeri, tuzu ekleyelim.
- Pirinci ayıklayıp bol suda yıkayalım.
- Tencerenin dibine yapışmaması için pirinci en üste ilave edelim.
- Son olarak bir bardak su ile yarım bardak zeytinyağını da tencereye alarak 20-25 dakika pişirelim.
- Arzuya göre biraz daha fazla pirinç ekleyebilirsiniz.
- Bazı yörelerde zeytinyağlı pırasayı da salçalı pişiriyorlar, denemek isterseniz yemeğe 1 çorba kaşığı salça ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder