20 Ocak 2016 Çarşamba

Nane likörlü elma tarif

nane likörlü elma

Nane likörlü elma için gerekli malzemeler
  • 6 adet sarı elma
  • 1 şişe nane likörü
  • Bir miktar krema
  • 3-4 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 adet kivi
Nane likörlü elma yapılışı
  • Elmaları yıkayıp kabuklarını soyalım.
  • Kabak oyacağı ile ortasını oyalım, çekirdeklerini çıkartalım.
  • Tencerenin içine 6 adet elmayı yerleştirelim.
  • Tencereye, elmaların yaklaşık  dörde üçünü kaplayacak kadar nane likörü ilave edelim. 
  • 2 çorba kaşığı toz şekeri de ekleyip, kısık ateşte devamlı kontrol ederek pişirelim ( çok pişmemesi gerekir yoksa dağılabilir ).
  • Elmalar piştikten sonra soğumaya bırakalım.
  • Diğer tarafta kremayı mikser yardımıyla çırpalım.
  • İçine kalan toz şekeri ilave ederek tekrar çırpalım.
  • Pişirdiğimiz elmalar soğuduktan sonra servis tabağına alalım.
  • Çırptığımız kremayı elmaların oyuk kısımlarına ve çok az miktarda üzerilerine koyalım.
  • Kiviyi soyup halka şeklinde 6 dilim keselim.
  • Kremanın üzerine bir dilim kivi, onun üzerine de krema sıkacağı ile şekillendirdiğimiz kremadan sıkalım. Kalan sosu da tabağa ilave edelim.
 Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder