![]() |
nane likörlü elma |
Nane likörlü elma için gerekli malzemeler
- 6 adet sarı elma
- 1 şişe nane likörü
- Bir miktar krema
- 3-4 çorba kaşığı toz şeker
- 1 adet kivi
Nane likörlü elma yapılışı
- Elmaları yıkayıp kabuklarını soyalım.
- Kabak oyacağı ile ortasını oyalım, çekirdeklerini çıkartalım.
- Tencerenin içine 6 adet elmayı yerleştirelim.
- Tencereye, elmaların yaklaşık dörde üçünü kaplayacak kadar nane likörü ilave edelim.
- 2 çorba kaşığı toz şekeri de ekleyip, kısık ateşte devamlı kontrol ederek pişirelim ( çok pişmemesi gerekir yoksa dağılabilir ).
- Elmalar piştikten sonra soğumaya bırakalım.
- Diğer tarafta kremayı mikser yardımıyla çırpalım.
- İçine kalan toz şekeri ilave ederek tekrar çırpalım.
- Pişirdiğimiz elmalar soğuduktan sonra servis tabağına alalım.
- Çırptığımız kremayı elmaların oyuk kısımlarına ve çok az miktarda üzerilerine koyalım.
- Kiviyi soyup halka şeklinde 6 dilim keselim.
- Kremanın üzerine bir dilim kivi, onun üzerine de krema sıkacağı ile şekillendirdiğimiz kremadan sıkalım. Kalan sosu da tabağa ilave edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder