20 Ocak 2016 Çarşamba

Yağ mantısı

Değişik bir mantı tarifi arayanlar için güzel bir alternatif olabileceğini düşündüğüm yağ mantısı tarifini paylaşmak istedim. Denediğinizde beğeneceğinize ve artık listenizden eksik etmeyeceğinize inanıyorum. Kolay gelsin, afiyet olsun...

yağ mantısı

Yağ mantısı malzemeleri

Hamuru için
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yeterince su
  • 5 su bardağı un
İçi için
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
Üzerine
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Domates sosu
  • Kızartmak için zeytinyağı
Yağ mantısı nasıl yapılır

Mantının hamuru için unu bir kaba alarak tuzunu ilave edelim. Mayayı ılık suda eritip, kabarmasını sağlayalım. Maya kabardığında zeytinyağı ve suyla birlikte unu ilave edelim. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğuralım. Hamuru bir kenara koyarak kabarmasını bekleyelim. Hamuru  oklavayla biraz kalınca bir yufka halinde açalım. Hamurdan büyükçe kareler keselim. İçi için, kıyma, kıyılmış maydanoz, 1 adet rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve kırmızıbiberi karıştıralım. Bu karışımı hamurun içine koyarak, elimizle büzerek çiçek şekli verelim. Bolca zeytinyağını derin bir kaba koyalım. Hazırladığımız mantıları yağda pembeleştirelim. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve domates sosu dökerek servis yapalım. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder