![]() |
ıspanaklı mantı |
- 250 gram un
- 100 mililitre süt
- 2 adet yumurta
- 150 gram taze ıspanak yaprağı
- 100 gram kıyma
- Yarım demet maydanoz
- 2 çay kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- Tuz
- Karabiber
Ispanaklı mantı tarifi
Ön hazırlık olarak ıspanak yapraklarını yıkayıp, mikserden geçirelim. Geniş bir kap içinde unu, sütü, yumurtayı ve püre halindeki ıspanağı karıştıralım ( sulu ve yumuşak kaldıysa biraz daha un ilave edelim ). Sertleşene kadar yoğurarak bezelere ayıralım. Üzerine nemli bir bez örterek, bir süre bekletelim. Mantının içi için, kıymayı ve ince kıyılmış maydanozu karıştıralım. Hamuru olabildiğince ince açarak, kare şeklinde keselim. Her bir karenin içine malzeme koyup, üçgen şeklinde kapatalım ( hamurların etrafına çabuk açılmaması için yumurta akı sürelim ). Suyu kaynatıp içine az miktarda tuz ve sıvı yağı koyalım. Kaynayan suya mantıları atıp, haşlayalım. Haşladıktan sonra süzerek servis tabağına alalım. Üzerine yoğurt ve yağda kızartılmış kırmızıbiber dökerek servis yapalım.
Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder