9 Ocak 2016 Cumartesi

Zeytinli ekmek nasıl yapılır

Zeytinli ekmek

Zeytinli ekmek malzemeleri
  • 1 yemek kaşığı toz maya
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 20 adet siyah zeytin
  • 1 yemek kaşığı keten tohumu
  • 2 yemek kaşığı haşhaş
  • 5 su bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet kesme şeker
  • 1 tutam tuz
Zeytinli ekmek hazırlanışı

Bardağın içinde ılık süt, maya ve kesme şekeri eritin. Yoğurt, sıvı yağ, yumurta, tuz ve un ilave edin. Yoğurun ve yumuşak bir hamur yapın. Hamurun üstünü örtün. Kabarması için 40 dakika bekletin. Hamura çekirdeksiz zeytin, keten tohumu ve haşhaş koyup yoğurun. Yağlanmış uzun kek kalıbına hamuru yayın. Kalıpta 30 dakika bekletin. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20 dakika pişirip servis yapın. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder