10 Ocak 2016 Pazar

Tahinli tatlı tarifi

tahinli tatlı

Tahinli tatlı için gerekli malzemeler
  • 100 gram sade tahin helvası
  • Yarım çay bardağı süt
  • 3 su bardağı süt
  • 1 paket vanilyalı puding
  • Ceviz içi
Tahinli tatlı nasıl yapılır

Helvayı ve yarım çay bardağı sütü mikserle 2 dakika çırpın. Buzdolabında 2 saat bekletin. Vanilyalı pudingi 3 su bardağı sütle pişirin. Fırına dayanıklı kaplara, üzerilerinde 2 şer cm. boşluk bırakarak paylaştırın. Üzerlerine helvalı karışımı yayın ve yarım ceviz içi ile süsleyin. Fırın tepsisinin dibine su koyun . Kaseleri içine yerleştirin ve 180 derece fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.  Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder