9 Ocak 2016 Cumartesi

Kadayıf dolması tarifi

kadayıf dolması

Kadayıf dolması malzemeleri
  • Yarım kg. tel kadayıf
  • 250 gram kaymak
  • 4 yumurta
  • Sıvı yağ
  • 2 su bardağı çekilmiş ceviz
Şurup için
  • Yarım limonun suyu
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
Üzeri için
  • 2 çorba kaşığı toz Antep fıstığı
  • 200 gram kaymak
Kadayıf dolması hazırlanışı

Tel kadayıftan birer avuç dolusu tezgaha çay tabağı büyüklüğünde yayın. Ortalarına birer çorba kaşığı ceviz ekleyip dolma gibi sarın. Yumurtayı bir kaba alıp çırpın. Şurup için, şeker ve suyu bir tencereye alıp şeker eriyene kadar kaynatın ve limon suyunu ilave edin. Kıvamı koyulaşınca tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Sıvı yağı bir tavaya alıp kızdırın. Kadayıf dolmalarını yumurtaya bulayıp kızartın. Şerbetin içine dolmaları ekleyip 20 dakika bekletin. Servis tabaklarına alıp kaymakla süsleyin. Antep fıstığı serpip servis yapın. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder