![]() |
yaprak sarması |
- 2 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 7 soğan
- 1 limon
- 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
- 2 çorba kaşığı kuş üzümü
- 1 avuç kuru nane
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı yenibahar
- 1 çay kaşığı şeker
- Yarım kg. asma yaprağı
- Tuz
Yaprak sarması nasıl yapılır
Yaprakların tuzunu alabilmek için 30 dakika suda bekletelim. Soğanları rendeledikten sonra dolmalık fıstık ve zeytinyağı ile kavuralım. Pirinci de katıp birkaç kez çevirelim. 2 bardak sıcak su koyup, orta ateşte suyunu çekene dek pişirelim. Yarım saat kadar tencerenin üzerini örterek buharı ile demlendirelim. Nane, üzüm, tarçın, yenibahar, karabiber, şeker, limon suyu ve tuzu koyarak karıştıralım. Zeytinyağlı dolma içini koyup yapraklara sıkı sıkı saralım. Bir tencerenin en alt kısmına bir miktar soğan ve havuç doğrayalım. Üzerine elimizde bulunan yaprakları ilave edelim. Dolmaları üzerilerine dizelim. Yağ, tuz, su ve şeker ilave edip, orta hararetli ateşte 49 dakika pişirelim. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder