Uzun zamandır hoşaf ve komposto birbirinin yerine kullanılmış ve ikisi de aynı olduğu sanılmıştır. Oysa ki, geleneksel sofralarımızın baş tacı olan
hoşaf ve komposto birbirinden tamamen farklıdır. Kurutulmuş meyve ile yapılana hoşaf, taze meyve ile yapılana ise komposto denir.
Komposto veya hoşaf ikisi de meyvelerin şekerli su ile kaynatılması ile hazırlanan bir tatlı türüdür. Bugün ki, tarifimizde vitamin değeri çok yüksek olan meyvelerden biri olan kayısı ile hazırlanmış,
kayısı hoşafı yapılışını sizlerle paylaşmak istedik.
 |
kayısı hoşafı |
Kayısı hoşafı malzemeleri
- 250 gram kuru kayısı
- Su
- Şeker
Kayısı hoşafı nasıl yapılır
Kayısıları akşamdan ıslatıp, şişmelerini sağlayalım. Ertesi gün yıkayıp, yeterince su ilavesi ile kayısılar yumuşayana dek pişirelim. Ateşten almadan önce şekeri ekleyip, birkaç dakika sonra ateşten alalım. Blendır yardımı ile ya da tel süzgeçten geçirerek, meyve suyu kıvamını almasını sağlayalım. Soğuduktan sonra bardak veya kaselerde servis yapalım. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder