![]() |
yalancı baklava |
Yalancı baklava malzemeleri
- 1 şişe maden suyu
- Yarım limon
- 1 tutam tuz
- 1 adet yumurta
- Alabildiği kadar un
- 1 paket yumuşatılmış margarin
- İri dövülmüş fındık
- 1 adet yumurtanın sarısı
Şerbet için
- 5 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- Yarım limon
Yalancı baklava yapılışı
Maden suyunu, yumurtayı, yarım limonun suyunu ve tuzu bir kaba alın. Bu malzemenin alabildiği kadar unu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru 4 eşit bezeye ayırın, her parçasını 4 mm. kalınlığında açın. Margarini 4 eşit parçaya ayırın. Yağın bir parçasını açtığınız yufkanın üzerine sürün. Yufkayı katlayın. Her bezeyi bu şekilde açtıktan sonra üzerilerine birer parça margarini sürün ve katlayın. Katladığınız yufkaları buzlukta 25 dakika bekletin. Buzluktan çıkardıktan sonra yufkaları tekrar 4 mm. kalınlığında açın. 8 cm. lik kareler şeklinde kesin. Köşelerine dövülmüş fındık koyun, kenarlarını kapatın. Hafifçe yağlanmış tepsiye dizin. Üzerilerine yumurtanın sarısını sürün. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirin. Şerbeti için, şekeri, suyu ve limonu kaynatın. Kıvamına gelen şerbetin içinden limonu çıkarın. Sıcak tatlının üzerine soğuttuğunuz şerbeti dökün. Biraz beklettşkten sonra servis yapın. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder