25 Ocak 2016 Pazartesi

Yalancı baklava

Selam,  her şeyin yalancısı var, baklavanın da yalancısını yaptılar. Adının yalancı olduğuna bakmayın, en az gerçeği kadar nefis bir tadı var. Üstelik yapımı da kolay mı kolay.  Baklava yapmaya, zor olduğu için üşenenler işte size yalancı baklava tarifi. Bir deneyin bakalım, nasıl dediğimiz kadar var mıymış ? Hadi kolay gelsin..

yalancı baklava

Yalancı baklava malzemeleri
  • 1 şişe maden suyu
  • Yarım limon
  • 1 tutam tuz
  • 1 adet yumurta
  • Alabildiği kadar un
  • 1 paket yumuşatılmış margarin
  • İri dövülmüş fındık
  • 1 adet yumurtanın sarısı
 Şerbet için
  • 5 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • Yarım limon
Yalancı baklava yapılışı

Maden suyunu, yumurtayı, yarım limonun suyunu ve tuzu bir kaba alın. Bu malzemenin alabildiği kadar unu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamuru 4 eşit bezeye ayırın, her parçasını 4 mm. kalınlığında açın.  Margarini 4 eşit parçaya ayırın. Yağın bir parçasını açtığınız yufkanın üzerine sürün. Yufkayı katlayın. Her bezeyi bu şekilde açtıktan sonra üzerilerine birer parça margarini sürün ve katlayın. Katladığınız yufkaları buzlukta 25 dakika bekletin. Buzluktan çıkardıktan sonra yufkaları tekrar 4 mm. kalınlığında açın. 8 cm. lik kareler şeklinde kesin. Köşelerine dövülmüş fındık koyun, kenarlarını kapatın. Hafifçe yağlanmış tepsiye dizin. Üzerilerine yumurtanın sarısını sürün.  Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişirin. Şerbeti için, şekeri, suyu ve limonu kaynatın. Kıvamına gelen şerbetin içinden limonu çıkarın. Sıcak tatlının üzerine soğuttuğunuz şerbeti dökün. Biraz beklettşkten sonra servis yapın. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder