25 Ocak 2016 Pazartesi

Keşkülü fukara yapılışı


keşkülü fukara

Keşkülü fukara malzemeleri

  • 50 gram kabuksuz badem
  • 1 kahve fincanı pirinç unu
  • 1 çorba kaşığı nişasta
  • 4 su bardağı süt
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
Keşkülü fukara nasıl yapılır

Ön hazırlık olarak bademleri sıcak suda 2-3 dakika haşlayalım. Kabuklarını soyduktan sonra, bademleri dövelim. 1 kahve fincanı pirinç ununu ve 1 çorba kaşığı nişastayı çok az süt ile ezip topaksız kıvama getirelim. Sütü tencereye aktarıp, bir tutam tuz ile birlikte kaynatalım. Sıcak sütün bir kısmını ( 1 kahve fincanı kadar ) bademlerin üzerine döküp bekletelim. Kaynayan süte ezilmiş pirinç unu ve nişasta karışımını sicim gibi akıtarak ve karıştırmaya devam ederek, ekleyelim. Süt koyulaşmaya başladığında şekeri ve bademli sütü ilave edelim. Hindistan cevizini ekleyelim. Keşkülün üzeri göz göz olana dek sürekli karıştırmaya devam ederek, kısık ateşte pişirelim. Keşkülü ateşten aldıktan sonra kaselere dolduralım. Antep fıstığı ve Hindistan cevizi ile süsleyerek servis yapalım. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder