25 Ocak 2016 Pazartesi

Samsa tatlısı nasıl yapılır

samsa tatlısı

Samsa tatlısı için gerekli malzemeler
  • 200 gram milföy hamuru
  • Yarım su bardağı dövülmüş badem
  • 2 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurtanın beyazı
Şerbeti için
  • 1 buçuk su bardağına yakın toz şeker
  • 1 su bardağına yakın su
  • Yarım limon
Samsa tatlısı tarifi

Milföy hamurunu 2 mm. kalınlığında açın. Badem, şeker ve yumurta akını karıştırıp milföyün içine doldurun. Rulo biçiminde sarın. Tepsiye alıp, 45 dakika dinlendirin. Küçük küçük kesin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 50 dakika pişirin. Bu arada şerbetin malzemelerini bir tencereye alıp, kaynatın. Kaynamakta olan şerbeti ocaktan alıp, fırından yeni çıkan tatlının üzerine dökün. Soğuduktan sonra servis yapın. Bu tatlının özelliği, tatlı sıcakken şerbetinin de sıcak olarak üzerine dökülmesidir. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder