![]() |
tepsi mantısı |
Hamuru için
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
- Yeterince su
Sosu için
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 250 gram kıyma
- 1 adet sivri biber
- 1 çorba kaşığı salça
Tepsi mantısı yapılışı
Unun ortasını havuz gibi açıp, yumurta, su ve tuzla yoğurarak hamur yapalım. Hamuru bezelere ayırarak 15 dakika bekletelim. Bezelerden ince yufkalar açalım. Yufkaları küçük kareler şeklinde keselim. Yıldız şeklinde katlayıp yağladığımız tepsiye dizip, fırında kızartalım. Sosu için kıymayı yağda kavuralım. Kıyılmış yeşil biberi ekleyip üzerine 1 bardak suda eritilmiş salçayı dökelim. Sarımsaklı yoğurtla servis yapalım. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder