![]() |
saçaklı mantı |
Saçaklı mantı malzemeleri
- 2 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 adet tavuk göğsü ( haşlanmış )
- 2 çorba kaşığı margarin
- 6 su bardağı su
- 1 adet tavuk suyu tableti
- 2 su bardağı yoğurt
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
- Tuz
- Karabiber
Saçaklı mantı hazırlanışı
Geniş bir kaba aldığımız unun ortasına 1 adet yumurtayı kıralım. Tuzunu ilave edelim. Azar azar su ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edelim. Hamuru 15 dakika dinlendirelim. Bu arada önceden haşlanmış tavuk göğsünü kemiklerinden ayıralım. Hamurdan yumurta iriliğinde bezeler yapalım. Bezeleri unlu bir zeminde mantı yufkası kalınlığında açalım. Arada bir ters yüz ed...erek 15 dakika kuruması için bekletelim. Yufkaları tek tek gevşekçe oklavaya saralım. Oklavayı dikkatle çekip çıkaralım. Yufkayı 1 parmak eninde keselim. Fırın tepsisini 1 çorba kaşığı margarinle yağlayalım. Şerit haline gelen parçaları tepsiye yerleştirelim. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında şeritlerin üzeri pembeleşene dek pişirelim. Ara sıra tepsiyi fırında alıp, şeritleri harmanlayıp tekrar fırına sürelim. Tavuk göğsünü haşladığımız tencereye 6 su bardağı su ilave edelim. Birkaç dakika kaynattıktan sonra 1 adet tavuk suyu tabletini ilave edelim. Tuzunu ve karabiberini ayarlayalım. Pişen şeritlerin üzerine sıcak tavuk suyunu gezdirelim. Tavuk göğsünü küçük küçük doğrayıp, şeritlerin üzerine serpelim. Tekrar fırına sürelim. 20 dakika pişirelim. Tepsiyi fırından alalım. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızıbiberli margarini gezdirip, servis yapalım. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder