![]() |
soğani |
- 6 iri soğan
- 250 gram kıyma
- 1 çay bardağı pirinç
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 1 buçuk çorba kaşığı biber salçası
- 1 buçuk salça kaşığı domates salçası
- Karabiber
- Toz kırmızı pul biber
- 1 su bardağı tane sumak
- 1 su bardağı sıcak su
- Nane
- Kekik
- Kimyon
- Tuz
Soğani tarifi
Soğanların alt kısımlarını biraz kesip kabuklarını soyun. Bütün olarak sıcak suda haşlayıp süzgece alın. Hafif sıkıp katlarını ayırın. Pirinci bol suyla yıkayıp süzün. Sumağı sıcak suda 15 dakika bekletip süzün. Tavada tereyağı ve sıvı yağı kızdırın. Salça, tuz ve baharatları ekleyip karıştırın. Tavayı ocaktan alın. Kıyma ve pirinci ilave edip karıştırın. Hazırladığınız iç malzemeyle soğanları ( veya kurutulmuş biber ve patlıcanları ) doldurup geniş bir tencereye dizin. Sumak suyunu ekleyin. Su kaynayınca kapağı kapalı olarak kısık ateşte 30 dakika pişirin. Servis tabağına alıp sıcak servis yapın afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder