7 Ocak 2016 Perşembe

Patlıcan sarması tarifi

patlıcan sarması
Patlıcan sarması için gerekli malzemeler
  • 1 buçuk kg. kemer patlıcanı
  • 750 gram kıyma
  • 1 yumurta
  • 2 domates
  • 2 dolmalık biber
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 dilim bayat ekmek
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
Patlıcan sarması hazırlanışı
  • Patlıcanları alacalı soyup, uzunlamasına dilimleyip. 
  • 1 saat tuzlu suda bekletip iyice durulayın ve kurutun.
  • Yumurtayı çırpın.
  • Sıvı yağı tavada kızdırın.
  • Patlıcanları yumurtaya bulayıp yağda kızartın.
  • Kağıt havlu üzerine alıp yağını çektirin.
  • Kıyma, ekmek içi, karabiber ve tuzu bir kapta yoğurun. 
  • Patlıcan dilimlerinin içine kıymalı harcı paylaştırıp rulo sarın.
  • Bir tepsiye dizip biberleri ekleyin.
  • Üzerine tuz ve şekeri serpin.
  • Domatesleri rendeleyip tüm malzemenin üzerine yayın.
  • Üzerini örtecek kadar su ekleyip, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. 
  • Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder