![]() |
patlıcan sarması |
- 1 buçuk kg. kemer patlıcanı
- 750 gram kıyma
- 1 yumurta
- 2 domates
- 2 dolmalık biber
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 1 dilim bayat ekmek
- Sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Patlıcan sarması hazırlanışı
- Patlıcanları alacalı soyup, uzunlamasına dilimleyip.
- 1 saat tuzlu suda bekletip iyice durulayın ve kurutun.
- Yumurtayı çırpın.
- Sıvı yağı tavada kızdırın.
- Patlıcanları yumurtaya bulayıp yağda kızartın.
- Kağıt havlu üzerine alıp yağını çektirin.
- Kıyma, ekmek içi, karabiber ve tuzu bir kapta yoğurun.
- Patlıcan dilimlerinin içine kıymalı harcı paylaştırıp rulo sarın.
- Bir tepsiye dizip biberleri ekleyin.
- Üzerine tuz ve şekeri serpin.
- Domatesleri rendeleyip tüm malzemenin üzerine yayın.
- Üzerini örtecek kadar su ekleyip, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
- Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder